Список форумов MamaMia.By MamaMia.By
форум для родителей "MamaMia.by"

FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Кормление тандемом

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов MamaMia.By -> Грудное вскармливание
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Anjuta
Друг MamaMia

СообщениеДобавлено: Чт Мар 17, 2011 2:49 pm    Заголовок сообщения: Кормление тандемом Ответить с цитатой

Девочки, если Вы кормили или кормите тандемом, поделитесь опытом.

Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
virt
Обживаюсь

СообщениеДобавлено: Чт Мар 17, 2011 4:24 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

А ты, что уже за вторым собралась????

Из моих знакомых только Лиза кормила, и кормит покаSmile

Я знаю, что у многих мам месяцу к 5-6 беременности молоко или пропадало совсем (как у меня) или его становилось так мало, что ребенок сам самоотлучался.

А Лиза рассказывала, что они это время переждали и у нее сразу молозиво появилось. Поэтому Мирослава кормила до родов. Ну и после. Еще рассказывала, что кормит по очереди, т.к. обоих вместе не удобно, да и разная скорость сосания.

Лия29.11.2007 (3620 и 54 см, 6 месяцев 72, 5 см и 9200), Ян 27.01.2010 (4480 и 58 см), Глеб 4 850 и 54 см (1 месяц 5500 и 57 см, 2 месяца, 6 480 и 61 см), Ева 53 см, 4 кг

Anjuta
Друг MamaMia

СообщениеДобавлено: Чт Мар 17, 2011 5:24 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Пока нет.
Мне просто любопытно.
Девушка на другом форуме написала, что кормит сына, которому 2 г. и 10 мес. Ее младшему ребенку 4 дня.
У нее во втором триместре молоко пропало. Сын сосал пустую грудь. А в третьем триместре молозиво пошло.
Теперь старший сын кайфует, что молока много.
Но ей пока тяжеловато. Еще не подобрала, как удобнее кормить. Двоих одновременно не получается.
Пока старшего с грудью укладывает, младший просыпается, тогда старший так и не засыпает.

Вот бы Лиза написала, как у нее все происходило.
Может, это кому-нибудь помогло бы.
Или вдохновило на подвиги.

lizzy
Модератор

СообщениеДобавлено: Сб Мар 19, 2011 6:23 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Прывіт! Я проста нават не ведаю, што напісаць, бо колькі не думала-ўяўляла да родаў ці чытала вопыт іншых людзей, а ўсё адно яно інакш атрымоўваецца ў жыцці, вельмі індывідуальна.
Карацей, нарадзіла я Маю, калі Міраславу было 2 г і 7 м. Ён дакладна не быў гатовы да адлучэння, я гэта бачыла. Падчас родаў не смактаў (засынаў з татам), бо ноччу было, а зранку засмучаўся пры малечы смактаць))) Прыклаўся трошкі толькі на нач. Наступны дзень таксама тактыка чакання была і знаёмства, таму ўсё малозіва дасталася маленькай. А калі прыйшло малако, я падпаўзла і папрасіла каб рассмактаў, бо цяжка было)) Чакала пасля таго што пачне смактаць нібы нованароджаны, як гэта часта бывае. Але не - спачатку ўсё было ў звычайным рытме вакол сноў і зрэдку паміж. Я першыя 3 месяцы давала старэйшаму грудзь, калі хацеў, і карміла адначасова таксама, хоць і цяжка і нязручна было. Але рэўнасці мы такі пазбеглі. Нічога не хавалі не прыдумвалі, а тлумачылі,што Маі трэба больш, бо маленькая і гд. А месяцам к 3 дачушкіным стаў прасіць веельмі часта, а мне стала непрыемна і стамілася карміць адначасова. Стала па чарзе карміць. Пару начэй Міраслаў пакрычаў, сядзеў у мяне за спіной гладзіў чакаў, а потым звык і перастаў уночы прасіць. І навучыўся шэптам размаўляць калі папросіш Smile
Улічваючы начныя сітуацыі, днём я адгуквалася на кожную просьбу, калі Мая не смактала, толькі па часе абмяжоўвала. Такі расклад усіх задавальняў. Толькі ўсё адно атрымоўвалася, што большую частку сутак я карміла ці то аднаго, ці другога. Стамлялася. Але зімой рэальна не было чаго рабіць, на вуліцы мала, вось і прасіў сын часта.
Цяпер вось мы прыехалі на ўвесь сакавік у Гішпанію, Маі стукнула паўгады, усе абвыкліся да новага складу сям'і... а на вуліцы цёпла, сталі шмат гуляць, паціху менш скатаць стаў старэйшы, бо няма калі. Я вырашыла зрабіць яшчэ адзін крок і прыбралі ўсе кармленні, што не вакол сноў. Стала лягчэй. Тыдзень ужо кормімся 4 разы на суткі. На маё дзіва, сын даволі спакойна ставіцца на просьбу пачакаць Smile
Пакуль такі расклад. Не ведаю як там далей што будзе.
Адзінае, што магу сказаць ,тандэм - справа цяжкая. Каб аптымізаваць наш сямейны уклад і зберагчы гармонію і добры настрой для ўсіх, мы адмовіліся ад розных вылазак у госці ці яшчэ куды, толькі да свекраў ездзілі раз на месяц, веееельмі абмежавана прымалі гасцей і муж мой амаль ніколі і дагэтуль не пакідае мяне з 2 дзецьмі, максімум на гадзіны 3-4 пару разоў (мне пашэнціла - ён працуе дома). Карацей, рабілі ўсё, каб мінімальна стамляцца і паспяваць аднаўляцца да наступнага дня Smile
Пры іншых умовах было б рэальна значна цяжэй!
Магу яшчэ асобна пра плюсы і мінусы, калі цікава. Ну і на пытанні адказаць таксама. Вось
Anjuta
Друг MamaMia

СообщениеДобавлено: Сб Мар 19, 2011 7:10 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Спасибо, Лиза.
Я очень любопытная.
Расскажи про плюсы и минусы, когда будет время.

Sergeewna
Присматриваюсь

СообщениеДобавлено: Вс Мар 20, 2011 1:26 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

А как такой тандем сказывается на фигуре?
mama-anja
Я у Вас тут посижу

СообщениеДобавлено: Пн Мар 21, 2011 1:43 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

А вот у меня к большому сожалению грустная история. Старшего планировала кормить долго, но как известно: человек предпологает, а Бог распологает. Забеременела я когда старшему было 9 месяцев, и продолжала кормить ещё 4 месяца. Но вот здесь мне и пришлось сделать трудный выбор. Врач сказала, что у меня очень сильно сокращается матка и что если не перестану кормить, то, не дай Бог, может случится выкидыш. Пришлось в очень короткие сроки отлучать старшего, но ему видно стало лучше. Ему уже не хватало ни количества не качества молока(все витаминки братик съедал). Я хотела как рожу снова начать кормить старшего, но меня все рьяно переубеждали, мол, ребенок будет завистливым. Естественно я не слушала, но к моему сожалению старший не проявлял никакого интереса к вскармливанию. А мне так нравится этот процесс!!! Я бы их двоих с большим удовольствием кормила.
lizzy
Модератор

СообщениеДобавлено: Чт Мар 31, 2011 7:53 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

на фігуры маёй тандэм ніяк не сказаўся. пасля родаў вага тая ж, што і да цяжарнасці была. толькі грудзі павялічыліся яшчэ на памер ))
lizzy
Модератор

СообщениеДобавлено: Чт Мар 31, 2011 8:04 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

толькі вярнуліся з адпачынку, працягваю адказваць) кормімся мы зараз са старэйшвм 4 разы на суткі, але бывае і 3. бо малодшая дачка пераходзіць зараз на трохразовы сон падаецца, таму ў час, калі старэйшага класці на дзённы сон трэба, яна смокча і спіць на руках. сын 2 разы засынаў з мужам. палет нармальны)) толькі грудзь набухае, але не страшна - потым усё рассмоктвае.

пра плюсы:
+ рэўнасці няма пасля нараджэння, у жыцці старэйшага мала што мяняецца, мы спім усе 4ох на адным матрасе
+ застояў ніякіх, усё рассмоктвае старэйшы за хвіліну
+ можна спакойна дакарміць старэйшага да самаадлучэння, крыху дапамагаючы завяршыць, калі мама стамілася

пра мінусы:
- шмаааат малака ў мяне, усё цячэ, малодшая захлебваецца
- як вынік, заўсёды даводзіцца калыхаць малодшую, бо проста з б'ючым фантанам у роце яна не можа заснуць лежачы
- немагчыма адпусціць старэйшага нікуды больш чым на 3-4 гадзіны - грудзі разарвуцца))
- пастаянна хочацца жэрці і піць ллітрамі
- цяжка нязручна карміць адначасова
- агульна так веельмі стамляе і фізічна і псіхалагічна

я ўсё гэта пісала пра першыя месяцы і пра нашу сітуацыю. вось. калі яшчэ якія пытанні, з радасцю адкажу
lizzy
Модератор

СообщениеДобавлено: Сб Июл 16, 2011 2:43 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Вось і скончыўся наш тандэм, даўжынёй у 10 месяцаў)))
Каму цікава, вось завяршэнне гісторыі.

Завяршэнне ГВ з Міраславікам.

У нас вельмі павольна ўсё адбывалася. Пачалося ўсё з таго, што ў 6 маіных месяцаў я стала яго абмяжоўваць прыкладваннямі толькі вакол сноў (4 разы на суткі). Якраз мы былі ў Гішпаніі, шмат часу вабілі на вуліцы, таму пераход гэты вельмі лёгкі быў. А па вяртанні дадому ў Маі змяніліся рытмы сноў, калі Міраслаў прачынаўся днём, яна спала і смактала, то давялося яму ад гэтых прыкладванняў адмовіцца. Яшчэ праз месяц адчула, што гатовы ён абысціся без дзённых - проста прапанавала яму пакалыхацца і песеньку паспяваць, пагладзіць. Пагадзіўся. І амаль адразу сышлі кармленні на ноч, бо ён кладзецца позна аб 11ай, то я ў гэты час з Маяй ужо сплю. Засынаў спакойна з таткам. Прасіў бывала, але Андрык казаў "мама спіць", то і ладна. Апошнія ранішнія кармленні заставаліся вельмі доўга. Я не спяшалася, проста скарачала час смактання. Хвілінку адну грудзь, хвілінку другую (гэта абавязкова - рытуалSmile) і ўстаем разам. Быў адзін адкат назад. Міраслаў захварэў крыху і я сама прапаноўвала часта грудзь і днём і ноччу. Праз тыдзень вярнуліся да аднаго прыкладвання на суткі. Я пару разоў з'язджала на ноч да свякроўкі, каб падрыхтаваць да майго ад'езду на канферэнцыю. Пару разоў ён з татам у бабулі на ноч. Але калі я была побач, то зранку абавязкова смактаў і "знакаў не падаваў" Smile
Проста аднойчы я нешта не стала валяцца ў ложку раніцай, а адразу з Маяй устала і пайшла ўніз каву гатаваць. Міраслаў пазней прачнуўся, прыйшоў да мяне і стаў нешта распавядаць-балбатаць, а пра сісю забыўся Smile То я часцей стала ўставаць адразу ж раней за яго. Так перайшлі на смактанні раз на 2-3 дні. Так цягнулася яшчэ месяц. Паехалі на Нямеччыну, там раз на суткі прасіў абавязкова, але як вярнуліся, то раніцай ён папрасіў і ўзяў няўдала неяк. Я сказала, што мне балюча, папрасіла не смактаць больш. Расказала як люблю майго сыночка, паабдымала-нацалавала. Дамовіліся, што цяпер сіся будзе толькі для маленькай Маёшкі.
Яшчэ калі ён стаў забывацца, я яму пра гэта сказала абрадаванна і мы паехалі купілі вялікую бетонамяшалку вялікаму хлопчыку. Потым прасіў з Масквы прывезці трактар-які-возіць-палкі Smile прывезла. Ну і на Нямеччыне крыху падкупіла чарговым легаўскім паравозікам Smile Я такім чынам правярала, наколькі яшчэ яму важна кармленне і ацэньвала магчымасць апошняга завяршаючага кроку. Мы шмат пра сісю размаўлялі, фізічнага кантакту максімальна, ён сам стаў "карміць" цацкі)))
Пасля той размовы-дамовы нашай 2 тыдні таму ён яшчэ прасіў некалькі разоў, але неяк сярод белага дня ўзгадваў, то я прасіла пачакаць, ну а потым забываўся Smile Хаця я, шчыра кажучы, ніякіх тэрмінаў не ставіла і цалкам магла ўявіць кармленне ў рытме раз на 3 дні яшчэ некалькі месяцаў. Апынулася, што ён гатовы раней, чым я чакала.
Карміўся сынок 3 гады і 5 месяцаў!!
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов MamaMia.By -> Грудное вскармливание Часовой пояс: GMT
Страница 1 из 1

Перейти: